Македонија 18. септември 2020. / 10:29

Миланов: Вељановски правилно ја водеше конститутивната седница

Миланов: Вељановски правилно ја водеше конститутивната седница

Денеска како сведок се појави Стојан Миланов, пратеник од Социјалистичката партија. Тој беше заменик на претседавачот Трајко Вељаноски за време на конститутивната седница.

Миланов добро се сеќава на настаните од 27 април и оти Вељановски настапувал правилно во врска со тоа дека не дозволувал да се прејде на друга точка додека не се прејде на следната и за тоа дека тој ја водел конститутивната седница.

Миланов објасни дека СДСМ барале седницата да продолжи следниот ден на 28 април и оти Вељаноски тоа го прифатил.

Прашан дали постоел некаков план за насилство тој ден тој рече дека такво нешто немало.

-Немаше никаков план за насилство на 27 април ниту пак од Кратово беше

организирано одење за Скопје, објасни пратеникот.