Македонија 09. април 2020. / 22:13

Мајката на бебето од Кочани нема корона вирус, се чекаат резултатите за таткото

Мајката на бебето од Кочани нема корона вирус, се чекаат резултатите за таткото

Мајката на четиримесечното бебе од Кочани кое е позитивно на корона вирусот е тестирана на 8 април и нејзиниот резултат е негативен на вирусот, информира Министерството за здравство.

– Таа е е хоспитализирана заедно со своето бебе на Клиниката за инфективни болести и фебрилни состојби во Скопје. Според информациите добиени од Институтот за јавно здравје, четиримесечното бебе од Кочани беше тестирано на ковид-19 на 6.04.2020 година, а резулатите биле готови на 7.04.2020 година. Се чекаат резултатите и за таткото, кој е тестиран на 8.04.2020 година, велат од Министерството.

За овој случај, министерот за здравство Венко Филипче соопшти на денешната прес-конференција на која, според податоците добиени од Инфективната клиника информираше дека бебето е во стабилна состојба, без потреба од респираторна поддршка и е под постојан педијатриски надзор.