Македонија 18. јануари 2020. / 21:38

(ВИДЕО) Маестро Трпчески од Њујорк им одговори на тие што го навредуваа

(ВИДЕО) Маестро Трпчески од Њујорк им одговори на тие што го навредуваа

Со посредство на Фејсбук-профилот на Горазд Росоклија, професор на универзитетот „Колумбија“ во Њујорк и член на МАНУ надвор од работниот состав.

Стигна „одговорот“ од пијанистот Симон Трпчески за прозивките од активисти на власта за прекинатиот концерт во Штип пред три недели поради немање греење во салата.

Симон Трпчевски прекинал концерт во Штип заради лоши услови. НА КУЛТУРАТА НЕ СМЕЕЛО ДА СЕ ШТЕДИ.Симоне Симоне. Не штедеа вмро и направија МНТ за 42 милиони ЕВРА и филхармонија од 40 милиони исто ЕВРА.Следниот пат кога ќе ти се прави концерт таму некаде надвор од Центар, земи 2 автобуси и донеси ги луѓето во филхармонија. Или цела држава во МНТ. Сакав да пишам мочко, ама да не претерувам, напиша Видана Бошкова Мицевска.

Музичкиот амбасадор на Македонија од светски калибар од Македонскиот културен центар во Њујорк, каде што ја увеличи изложбата на скулпторот Славчо Спировски, пред два дена го (по)кажа следното: