Македонија 06. јуни 2020. / 19:30

Љатифи: Од Липково се 16 од вкупно 19 новозболени од корона вирусот во кумановско

Љатифи: Од Липково се 16 од вкупно 19 новозболени од корона вирусот во кумановско

Центарот за јавно здравје Куманово во последниве 24 часа регистрира 19 новозаболени од Ковид 19. Директорот на јавната здравствена установа, д-р Ариф Љатифи информираше дека 16 од заболените се од општина Липково, а тројца од Куманово.

Заболените од Липково се од познати кластери. Денеска се извршени 70 тестирања, педесетина во Липково, останатите преку „Мој термин““, изјави Љатифи.