Македонија 10. април 2020. / 19:16

Кумановската болница продолжува со редовна работа

Кумановската болница продолжува со редовна работа

Министерот за здравство, Венко Филипче, информираше дека во кумановската болница денеска увид направил државниот секретар во министерството за здравство и претседателот на Комисијата за заразни болести, со цел да се органзира работата во оној дел дел каде има што има дијагностирирани нови заразени вработени, а кои биле во самоизолација.

Филипче притоа информира дека е напревен целосен распоред и оти болницата во Куманово во претстојниот период ќе биде целосно функционална, а ако има потреба од растеретување на болницата поради зголемен број на пациенти, тие ќе бидат упатувани во институциите во Скопје.