Македонија 11. јули 2019. / 17:39

Котеска до официјалниот претставник на Владата-Сарачини: На што печурки си?

Котеска до официјалниот претставник на Владата-Сарачини: На што печурки си?

Професорката Јасна Котеска со иронично прашање до Петрит Сарачини, дел од пи-ар тимот на Владата кој завчера објави дека Македонија е во војна, а според рецептот од САД во војна не требало да се менува лидерот односно во нашиот случај премиерот Заев.

Котеска изненадена од ставот на Сарачини кој е официјален претставник на Владата му поставува едноставно прашање:

-На што печурки си?

На ова Сарачини кој за себе вели дека е медиумски стручњак одговара дека е задоволен што многу луѓе дознале за неговиот став дека Македонија е во војна, а користи и психолошки алузии за професорката Котеска.

-Драго ми е што мојата порака допрела до толку голем број луѓе, а и до влијателни личности за печурките, што је баби мило, то се баби снило и слични изблици на фројдовска проекција, консултирајте се со лекар или фармацевт, јас сум само медиумски стручњак, не се мешам секаде – пишува Сарачини кој е дел од пропагандниот тим на Владата.

Завчера Сарачини објави контраверзна колумна на цивилмедија.мк, во која го брани премиерот Заев и тврди дека Македонија е во војна.