Македонија 23. јануари 2020. / 11:32

Костадинов: ВМРО-ДПМНЕ е во распаѓање и не е точно дека со државни пари купуваме слот машини

Костадинов: ВМРО-ДПМНЕ е во распаѓање и не е точно дека со државни пари купуваме слот машини

ВМРО-ДПМНЕ преку колегата Илија Димовски ја лажат јавноста дека, со државни пари се купувани слот машини, изјави Костадин Костадинов, портпарол на СДСМ и пратеник.

Жалам што колегата кој практично е еден од пратениците со најдолг стаж во собранието, не прави разлика од трошење државни пари и самофинансирање.При набавката, која што ја спроведува државната видео лотарија не е потрошен ниту еден денар од буџетот на Северна Македонија. ДПМНЕ која што практично остана последниот анти државен елемент и за среќа на сите е во распаѓање, не им остана ништо друго освен ширење на лажни вести преку политичките амеби кои скоро 2 децении, функционираат на товар на граѓаните.Таквото лицемерие граѓаните го препознаваат и на 12 Април убедливо ќе го поразат деструктивното однесување на ВМРО-ДПМНЕ, изјави Костадинов.