Македонија 30. декември 2020. / 21:06

Коцарев: Потребен е реален, а не политички попис

Коцарев: Потребен е реален, а не политички попис

Првиот човек на Македонската академија на наука и уметноста Љупчо Коцарев во вечерашното гостување во емисијата „Што не е јасно“ на телевизија Алфа, вели дека за креирање на економските политики на Македонија е потребен реален попис на населението, а не попис кој ќе биде политички обременет.

-За креирање на економските политики нас ни треба вистински попис на населението, а не попис кој ќе биде политички обременет, вели Коцарев.