Македонија 27. октомври 2020. / 15:55

Кавадарчанка заразена со Ковид-19 починала на пат кон скопската клиника

Кавадарчанка заразена со Ковид-19 починала на пат кон скопската клиника

На пат кон скопските клиники почина 65-годишна кавадарчанка заразена со Ковид-19. Таа била хопситализирана на Ковид-19 одделението во кавадаречката болница.

Како што за МИА потврдува д-р Ристе Јовановски, специјалист епидемиолог од кавадаречкиот Центар за јавно здравје, во последните 24 часа во Кавадарци се потврдени 11 нови позитивни случаи на Ковид-19.

Новозаболените се на возраст од една до 61 година, од двата пола.

Едно лице на возраст од 38 години е хоспитализирано на скопска клиника.