Македонија 10. октомври 2019. / 14:27

Катица Јанева ќе остане на лекување во “Жан Митрев”

Катица Јанева ќе остане на лекување во “Жан Митрев”

Катица Јанева ќе биде задржана на лекување во Жан Житрев дознава Телма.

По нејзино барање таа утрово беше однесена во пеиватната болница на преглед, каде според извори од истрагата е задржана.

-Има висок притисок и општа анксиозност, здравствената состојба и е многу лоша. Ќе видиме подоцна што ќе кажат докторите околу дијагнозата, рекла адвокатката на Јанева, Фрчковска.

Јанева претходно ја примаше соодветната терапија во затворската амбуланта, а ова е прв нејзин преглед надвор од затворот.

Претходно, одбраната на Јанева побара притворот да и биде заменет со куќен притвор, но судот го одби ова барање.