Македонија 28. јули 2020. / 17:07

Караџовски: Имаме две сценарија за Ковид-19 едното е црно и најтешко и другото малку розово

Караџовски: Имаме две сценарија за Ковид-19 едното е црно и најтешко и другото малку розово

„Имаме две сценарија, едното е црно и најтешко, и другото малку розово“, објаснува д-р Жарко Караџовски во изјава за ТВ21 околу тоа што ќе се случува во следните месеци со коронавирусот.

Караџовски смета дека ќе треба да се подготвиме и за вирусот, заедно со респираторните вируси од октомрви натаму, што ќе го зголеми капацитетот на болниците дополнително.

Целата изјава низ следното видео: