Македонија 09. јануари 2021. / 18:45

Караџовски хоспитализиран поради Ковид-19

Караџовски хоспитализиран поради Ковид-19

Хоспитализиран во болница заврши и претседателот на Комисијата за заразни болести Жарко Караџовски, објавува Алсат-М.

Од Клиниката за заразни болести во Скопје потврдуваат дека докторот заедно со неговата сопруга се во добра здравствена состојба и се лекуваат само со лекови, без потреба од кислородна терапија.

Караџовски, кој е позитивен на Ковид-19 и самиот претходно потврди дека има и други здравствени проблеми, но не се повлече на чело на комисијата уште од почетокот на пандемијата.

Клиниката за заразни болести е полна, но модуларната болница во нејзиниот двор е затворена, а пациентите се дисперзирани на интерните клиники поради намалениот број на лица кои имаат потреба од хоспитализација. Но, најновите информации зборуваат и за друга причина.