Македонија 02. декември 2019. / 22:10

Калајџиев: Јовевски нема лидерски капацитети, најдобро е да замине во пензија

Калајџиев: Јовевски нема лидерски капацитети, најдобро е да замине во пензија

Во вечерашното гостување во емисијата „Топ Тема“ професорот Гордан Калајџиев на прашањето дали јавниот обвинител Јовевски треба да излезе во јавноста и конечно да објасни што тој презел, што пренел како надлежност на постојните обвинители, а што е оставено да виси во правен вакум, одговори дека Јовевски нема лидерски капацитети, а дека ова е работа која бара многу енергија.

Јовевски си има отворени услови за пензија и најдобро е да си оди во пензија. Нема лидерски капацитети, ова е работа која што бара многу енергија и многу одлучност, не одат за џабе луѓето во пензија кога ќе клапнат – рече Калајџиев.

Професорот Калајџиев во своето гостување додаде од СЈО останале многу нерешени проблеми, но и останале еден куп нерешени проблеми и во обвинителството.