Македонија 02. март 2021. / 10:30

Јаулески до Жерновски: Силна е Македонија кога вакви сѐ уште трпи

Јаулески до Жерновски: Силна е Македонија кога вакви сѐ уште трпи

Од генијалниот ум на една амеба. Седнал, размислил и оп – Еурека, напишал статус, пратеникот од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, Јован Јаулески го коментира статусот на Андреј Жерновски кој се однесува на пописот.

„Силна е Македонија кога вакви сѐ уште трпи, него ајде вака да ја анализираме работата:
👉 трошиш милиони народни пари, правиш апликација за online настава и истата не профункционира или пак трошиш стотици илјади за да направиш апликација за регистрација на македонски државјани во дијаспора и уште првиот ден се мајтапат со апликацијата и практично ја девалвираат. Ама амеба е амеба, а ум е ум. Сосема на крај одговорност ќе има, познавав многу јаки слуги во едни минати времиња, кои мачиња станаа.
Доѓаме и по вашата одговорност“, пишува Јаулески.

Од генијалниот ум на една амеба 👇
– Седнал, размислил и оп – Еурека, напишал статус.
Силна е Македонија кога вакви сѐ…

Posted by Јован Јаулески on Tuesday, March 2, 2021