Македонија 15. февруари 2020. / 09:12

Изутринава пратениците ги изгласаа и измените на Изборниот законик

Изутринава пратениците ги изгласаа и измените на Изборниот законик

Пратениците утринава со 75 гласа „за“ го изгласаа Предлог-законот за изменување и дополнување на Изборниот законик и Предлог законот за неевидентирани лица во матичната книга на родени.

Претходно по речиси шест часа расправа пратениците ја разрешија Рашела Мизрахи од функцијата министер за труд и социјална политика.

За недела на пладне е најавена седница за распуштање на Собранието, а претходно се очекува да бидат изгласани Предлог-законот за ЈО и за Советот на јавните обвинители.