Македонија 21. август 2020. / 11:23

Изет Меџити дојде во Собранието: Талат Џафери е најуспешниот спикер

Изет Меџити дојде во Собранието: Талат Џафери е најуспешниот спикер

Изет Меџити, пратеникот од редовите на ДУИ, пристигна во Собранието за да го избере спикерот.

Тој за ТВ21 изјави дека Талат Џафери е најуспешниот спикер на парламентот.

-Талат Џафери е вистинскиот човек, тој е најуспешниот спикер во републичкиот парламент. Човек кој ги скрши табуата, дека Албанецот не само што може да биде претседател на парламентот, туку може да биде и најуспешениот, рече Изет Меџити, пратеник во Собранието на Македонија.