Македонија 07. август 2020. / 22:34

Хоџа: Иако Беса обезбеди мандат, да се разгледа можноста да преминеме во опозиција

Хоџа: Иако Беса обезбеди мандат, да се разгледа можноста да преминеме во опозиција

Генералниот секретар на БЕСА, Аријанит Хоџа, вели дека ќе лобира партијата да замине во опозиција доколку во влада влезат сите други албански партии.

Ако сите албански партии сакат да бидат дел од Владата, јас би лобирал со целосно убедување во политичкиот субјект каде што работам, движењето БЕСА и покрај фактот дека ние сме победници и обезбедивме мандат преку коалицијата „Можеме”, да се разгледа можноста со нашите пратеници да преминеме во опозиција, напиша Аријанит Хоџа, генерален секретар на Движењето Беса, во неделната колумна за весникот „Коха“.

Тој, воедно истакнува дека во согласност со одлуката на граѓанита, Албанците не смеат да останат без опозиција и оти тие мораат да имаат таква опција.