Македонија 25. јануари 2021. / 22:14

Груби: Колку проценти се Албанци ќе покаже пописот

Груби: Колку проценти се Албанци ќе покаже пописот

Првиот вицепремиер и министер за политички систем, Артан Груби, во гостување во емисијата „Топ тема“, во врска со пописот, истакна дека апсоултно не постои никаков политички договор за некакви бројки меѓу СДСМ и ДУИ или меѓу Ахмети и Заев.

Како што изјави Груби, врзаниот потпис, воопшто не е политизација на пописот.

Колку проценти се Албанци ќе покаже пописот кој се надевам ќе тече на најдобар можен начин, а гаранција за тоа се сите политички партии застапени во Собранието, освен една. Убеден сум и дека граѓаните ќе одговорат на овој предизвик зашто резултатите ни требаат за креирање развојни политики, изјави Груби.