Македонија 31. јули 2020. / 20:17

Грчев: Македонската нација е измислена во 19-ти век

Грчев: Македонската нација е измислена во 19-ти век

Архитектот и член на Советот за култура на СДСМ и раководител на работната група на Министерството за култура за анализа на проектот Скопје 2014 Мирослав Грчев во гостување во емисијата „Само Интервју“ на Канал 5 телевизија рече дека сите нации во светото се измислени, посочувајќи дека македонската нација е измислена во 19 век.

-19 век е век кога се измислија не само македонската нација, туку 90 проценти и повеќе, можеби само една или две сите други европски и сите други светски нации се измислени од втората половина, вели Грчев.