Македонија 05. октомври 2020. / 18:59

Градоначалникот на Бутел позитивен на тестот за коронавирус

Градоначалникот на Бутел позитивен на тестот за коронавирус

Градоначалникот на Бутел, Велимир Смилевски на својот Фејсбук профил пишува дека по малите симптоми кои ги почувствувал, веднаш направил тестирање за коронавирус и тестот е позитивен.

„Затоа уште еднаш апелирам до сите да не го потценувате вирусот и можноста за зараза и да бидете максимално внимателни. Доколку кај вас или ваши блиски забележите и најмал симптом консултирајте ги матичните лекари и не одбивајте да се тестирате. Изразувам жалење и се извинувам доколку несвесно последниве денови сум довел некого во незавидна позиција“, додава Смилевски.