Македонија 21. ноември 2019. / 23:38

Градежен работник паднал од трети кат и се повредил, газдата глумел дека не го познава

Градежен работник паднал од трети кат и се повредил, газдата глумел дека не го познава

Градежен работник вчера паднал од скеле на третиот кат од објект во изградба во Штип. Несреката се случила во населбата „8 Ноември“ од каде работникот со повреди на нозете и ребрата бил пренесен во штиската клиничка болница, објави „ТВ Стар“.

Според извори на „ТВ Стар“ работникот не бил осигуран, а при сослушувањето газдата изјавил дека тој работникот не го познавал. Според него, тој на третиот кат од зградата се качил од љубопитнст.

За несреката информирани се полицијата, трудовиот инспекторат и јавното обвинителство