Македонија 30. септември 2019. / 11:07

(ФОТО) Жерновски „остана на телефон“ додека младите зборуваа во Собранието

(ФОТО) Жерновски „остана на телефон“ додека младите зборуваа во Собранието

Во Собранието денеска младите од регионот од пратеничка говорница зборуваа за нивните потреби, на седницата за Национален совет за евроинтеграции, а заменик шефот на македонската дипломатија Андреј Жерновски останал на телефон, пренесеува „Слободен печат“.

Идејата на младите од повеќе земји е и тие да бидат вклучени во евроинтеграциите. Говореа за состојбата во медиумите, меѓу другото и проблемите со вработување, животната средина…

Додека дел од нив предлагаа решенија дел од пратениците и владините функционери се фатија за мобилните телефони.

Таков беше примерот со заменик – министерот за надворешни работи Жерновски, кој постојано се допишуваше. Сепак, и тој се приклучуваше на аплаузите откако им завршуваа говорите на младите.