Македонија 03. август 2020. / 16:21

(ФОТО) Исчезна биста на Гоце Делчев во Скопје

(ФОТО) Исчезна биста на Гоце Делчев во Скопје

Граѓани на социјалните мрежи реагираат дека деновиве од пред студентскиот дом Гоце Делчев во Скопје исчезнала биста на Гоце Делчев.

Официјално, споменикот на револуционерот никој не го поместил, но засега нема информации од градоначалникот на општина Карпош, Стефан Богоев ниту од градоначалникот на Скопје Петре Шилегов, каде е сега бистата.