Македонија 21. април 2019. / 13:04

Екипа на Алсат во Велес спречена да влезе на гласачките места

Екипа на Алсат во Велес спречена да влезе на гласачките места

Екипата на телевизија „Алсат“ во Велес беше спречена да дојде до гласачките места распоредени во зградата на Судот.

Иако снимателот и репортерот на Алсат имаат акредитации издадени за следење на изборите, службеното лице им забранило да влезат и им побарало посебни легитимации издадени од ДИК, информираат од телевизијата.