Македонија 13. август 2019. / 12:24

Државен санитарен инспекторат влезе во болницата „Жан Митрев“

Државен санитарен инспекторат влезе во болницата „Жан Митрев“

Државниот санитарен здравствен инспекторат вчера изврши вонреден инспекциски надзор во ПЗУ Клиничка болница „Жан Митрев“ Скопје, а во врска со исполнување на законската обврска на здравствената установа во вршењето на здравствената дејност.

При надзорот било констатирано дека здравствената дејност во „Жан Митрев“ се врши согласно решението за дозвола за вршење дејност издадено од Министерство за здравство, информираат од санитарниот инспекторат.