Македонија 09. март 2021. / 13:18

До сега вакцинирани 3.759 здравствени работници

До сега вакцинирани 3.759 здравствени работници

Вакцина против КОВИД-19 до денеска примиле 3.759 здравствени работници, информираат за МИА од Министерството за здравство.

Преку веб-страницата vakcinacija.mk се направени 76.990 пријави. Од страна на матични лекари направени се 53.473 анкети.

Досега вкупно се пријавени 61.908 лица над 70 години, преку сајт и од матичен лекар