Македонија 15. јули 2020. / 18:16

До 17 часот гласале 58,7 отсто од граѓаните во Крива Паланка, 47,18 отсто во Кратово и 51,26 отсто во Ранковце

До 17 часот гласале 58,7 отсто од граѓаните во Крива Паланка, 47,18 отсто во Кратово и 51,26 отсто во Ранковце

Излезноста до 17 часот во Крива Паланка 58,7 отсто, во Кратово 47,18 отсто, во Во Крива Паланка до 17 часот излезноста е 58,7 отсто од граѓаните со право на глас.

Од Општинската изборна комисија на Крива Паланка информираат дека со обработка на податоците од сите 47 избирачки места, до 17 часот гласале 9.970 граѓани од вкупно 16.986 граѓани регистрирани во единствениот избирачки список.

Во Општина Кратово излезноста до 17 часот е 47,18 отсто од вкупниот број граѓани со право на глас.

Во Општина Ранковце до 17 часот гласале 1.543 граѓани или 51,26 отсто од вкупниот бро јна 3010 лица регистрирани во единствениот избирачки список.