Македонија 09. јули 2020. / 23:53

Директорот на Неврологија е позитивен на Kовид-19

Директорот на Неврологија е позитивен на Kовид-19

Директор на Клиниката за неврологија, Иван Барбов е позитивен на тестот за ковид-19 и се наоѓа во домашна изолација.

На својот „Фејсбук“ профил тој објави дека го добил резултатот за „САРС-КоВ-2“, кој се покажал како позитивен.

Се тестирав заради контакт со неколку пациенти кои испаднаа позитивни, иако и тие и јас бевме со заштитна опрема. Немам никакви симптоми и од вчера сум во домашна самоизолација. Во изминативе 4 месеци секојдневно бев на работа, не се поштедив со ротации. Се со цел подобро да ја организирам работата на клиниката и да бидам достапен за сите пациенти. Постојано носев маска на работа и надвор во затворени простории – напиша Барбов на „Фејсбук“.