Македонија 15. јули 2020. / 10:09

ДИК: До 9 часот излезноста 5,19%

ДИК: До 9 часот излезноста 5,19%

Излезноста на изборите до 9:00 часот, на ниво на целата држава, според податоците на ДИК, изнесува 5,19%.

Како што соопшти портпаролот на ДИК, Адмир Шабани, од досега обработените податоци најголема е излезноста во ИЕ 1, 6,58%, а најмал во ИЕ 6, 2,59%.

Податоците за изборната единица 4, сѐ уште не се обработени.