Македонија 06. јули 2018. / 09:36

Денеска треба да се избере новиот состав на ДИК

Денеска треба да се избере новиот состав на ДИК

Како што се договориле пратеничките групи на власта и опозицијата во Собранието, денеска треба да се конституира Државната изборна комисија која би била од времен карактер со траење од шест месеци, со главна задача да го организира референдумот за договорот со Грција.

Како што претходно најави власта на 17 јули би можело да се распише референдумот а тој би се одржал на крајот од септември.