Македонија 09. март 2021. / 18:36

Царовска: Засега не се размислува за нови мерки за училиштата

Царовска: Засега не се размислува за нови мерки за училиштата

Состојбата во училиштата е стабилна. Со физичко активно присуство во последниот извештај, што е многу помалку од крајот на првото полугодие, рече денеска министерката за образование и наука Мила Царовска одговарајќи на новинарско прашање во однос на тоа дали се размислува за нови мерки во училиштата со оглед на зголемениот број случаи со Ковид-19.

– Сите протколи се спроведуваат. Немаме интерно ширење на болеста, така што стабилно е, рече Царовска.

Засега, додаде, не се размислува за понакви мерки во училиштата.