Македонија 07. јануари 2021. / 18:04

Братучедот на градоначалникот на Ѓорче составува списоци за убивање на Велигден!

Братучедот на градоначалникот на Ѓорче составува списоци за убивање на Велигден!

Во коментар на фејсбук-објава посветена на настаните од 7-ми јануари пред 76 години, братучедот на градоначалникот на општина Ѓорче Петров со недоличен коментар повикува на составување список за убивање на илјадници луѓе и тоа за еден од најголемите христијански празници Велигден.