Македонија 26. јануари 2021. / 16:03

Боки 13 не можел подолго од два часа да биде во седечка положба

Боки 13 не можел подолго од два часа да биде во седечка положба

Денеска продолжи судењето за случајот Меѓународен сојуз.

Предметот е во доказна постапка, а денеска одбраната на првообвинетиот Бојан Јовановски укажа на неговата лоша здравствена положба.

Конкретно, неговиот адвокат до судијата Гаврилова достави извештај од дигестивното одделение на болницата Св. Наум Охридски според кој не се препорачува Јовановски повеќе од два часа да биде во седечка положба.

После тој период Боки има здравствени тегоби и треба да мирува.