Македонија 08. декември 2019. / 18:00

Бектеши го бојкотира форумот на Енергетската заедница бидејќи Молдавија не го поканила Косово

Бектеши го бојкотира форумот на Енергетската заедница бидејќи Молдавија не го поканила Косово

Министерот за економија, Крешник Бектеши, денеска извести дека го откажал неговото присуство во форумот на Енергетската заедница во Молдавија, поради тоа што на истиот не е поканета Република Косово. Министерот ова го обелодени преку писмото кое му го испратил на организаторите на форумот во кое ги наведил и горенаведените причини.

Неговата реакција во целост:

извор: Лајм