Македонија 18. август 2020. / 19:15

Американска амбасада: Иницијативата „Чиста мрежа“ значи заштита на приватноста на податоците и безбедност на човековите права

Американска амбасада: Иницијативата „Чиста мрежа“ значи заштита на приватноста на податоците и безбедност на човековите права

Американската амбасада го поддржа поставувањето на 5G мрежата и иницијативата „Чиста мрежа“.

Иницијативата „Чиста мрежа“ е сеопфатен напор да се справи со долгорочната закана за приватноста на податоците, безбедноста и човековите права во слободниот свет што ги поставуваат авторитарните малигни актери како што е Кинеската комунистичка партија, стои во објавата на Американската амбасада на социјалните мрежи.