Македонија 28. ноември 2019. / 17:30

Амбасадата на Македонија во Атина испрати сочувство до албанската амбасада

Амбасадата на Македонија во Атина испрати сочувство до албанската амбасада

Претставник на амбасадата на Република Македонија во Атина денеска ја посети амбасадата на Албанија во грчката престолнина за да изрази сочувство до семејствата на жртвите и за загубите во земјотресот и да ја изрази поддршката на нашата земја до албанскиот народ.

Воедно тој се потпиша во Книгата на жалост и ја изрази поготвеноста на Владата на Македонија да пружи дополнителна помош за Албанија, доколку тоа биде потребно.