Македонија 26. јули 2020. / 14:56

Алијанса и Алтернатива не исклучуваат влез во Влада со ДУИ

Алијанса и Алтернатива не исклучуваат влез во Влада со ДУИ

Коалициските партнери Алијанса за Албанците и Алтернатива не ја исклучува можноста да станат дел од владина коалиција во која би учествувала и ДУИ.

Оттаму објаснуваат дека иако тоа е тешко, таквата опција не се исклучува.

Како коалиција ама и поединечно како партии комуницираме со сите политички партии а тие контакти ги одржуваме и денес. Засега нема ништо ново после официјалните резултати од ДИК. Следи период кога треба да почнат преговори за формирање Влада. Чекаме претседателот на државата да го предаде мандатот по што и мандатарот ќе ги почне преговорите за формирање на новата Влада воедно и тој одлучува со кој ќе коалицира – изјави Шефик Дураку од коалицијата АА и Алтернатива.