Македонија 01. август 2020. / 16:51

Активни случаи со Ковид-19 по општини во Скопје заклучно со денес

Активни случаи со Ковид-19 по општини во Скопје заклучно со денес

Скопје и натаму е градот со најголем број случаи позитивни на вирусот Ковид-19 – 1426. Состојбата со активни случаи по општини во Скопје денеска е следна:

Во Чаир се регистрираат 168, Аеродром – 161, Бутел – 92, Гази Баба – 139, Центар – 128, Карпош – 128, Сарај – 70, Кисела Вода – 158, Ѓорче Петров – 101, Студеничани – 54, Шуто Оризари – 113, Арачиново – 24, Илинден – 23, Петровец – 17, Чучер Сандево – 10, Сопиште – 20, Зелениково- 8, Странец – 8, Нераспределен- 4.