Македонија 22. ноември 2020. / 22:09

Аеродром повеќе не е на врвот: Оваа скопска општина сега има најмногу заболени со Ковид 19

Аеродром повеќе не е на врвот: Оваа скопска општина сега има најмногу заболени со Ковид 19

Бројот на активни случаи по денешниот пресек на Министерството за здравство во државава изнесува 20.866, од кои речиси половина, или точно 9.883 се во Скопје.

Гази Баба со 1.472 активни случаи е лидер кај скопските општини, а по неа следи Аеродорм со 1.424 и Кисела Вода со 1.205.

Активни случаи по општини Скопје денеска (по завршување на епидемиолошките анкети, може да има измена во дистрибуцијата по општини во Скопје)

• Чаир – 623
• Гази Баба – 1472
• Аеродром -1424
• Карпош – 1192
• Центар – 1188
• Кисела Вода – 1205
• Ѓорче Петров – 827
• Бутел – 551
• Шуто Оризари – 183
• Студеничани – 52
• Сарај – 152
• Арачиново -34
• Илинден – 245
• Сопиште – 63
• Чучер Сандево – 104
• Петровец –125
• Зелениково -73
• Странец – 173
• Нераспределен- 197