Македонија 05. ноември 2020. / 19:27

Аеродром и Карпош се на врвот – дознајте колку заболени има во вашата општина

Аеродром и Карпош се на врвот – дознајте колку заболени има во вашата општина

Од почетокот на епидемијата со коронавирус во Скопје се заразиле 15.832 лица. Бројот на активни случаи во моментов е 5880.

Активни случаи по општини Скопје денеска (по завршување на епидемиолошките анкети, може да има измена во дистрибуцијата по општини во Скопје)

• Чаир – 338
• Гази Баба – 781
• Аеродром -950
• Карпош – 834
• Центар – 791
• Кисела Вода – 716
• Ѓорче Петров – 483
• Бутел – 319
• Шуто Оризари – 78
• Студеничани – 29
• Сарај – 57
• Арачиново -13
• Илинден – 135
• Сопиште – 49
• Чучер Сандево – 38
• Петровец –54
• Зелениково -26
• Странец – 72
• Нераспределен- 117