Македонија 14. јануари 2021. / 18:23

98 годишен пациент од Демир Капија излекуван од Ковид-19

98 годишен пациент од Демир Капија излекуван од Ковид-19

По дваесет дена лекување, инфективната Клиника денеска ја напушти еден од најстарите пациенти досега излечен од Ковид 19 – 98 годишниот Киро Ристов од Демир Капија, објави „Телма“.

Тој вели дека не било лесно, но е пресреќен што кризата е зад него.

– Добро е, заврши. Сега ми е студено надвор. Каде е колата да си одиме, кратко рече Ристов кој е роден 1923-та година.