Магазин 07. јануари 2021. / 23:20

Жељко Јоксимовиќ ја купи агенцијата „Танјуг“

Жељко Јоксимовиќ ја купи агенцијата „Танјуг“

Српската поп звезда Жељко Јоксимовиќ влезе и во новинарството.

Тој неодамна ја купи новинската агенција „Танјуг“. Таа една од најстарите агенции на Балканот, но пред неколку години влезе во стечај.

Сепак, пејачот не презеде вработени туку само го купил брендот.

Покрај агенција, Жељко е сопственик на телевизијата К1 каде главна е неговата сопруга Јована.