Магазин 11. јуни 2019. / 20:58

(ВИДЕО) Трка на Инди кар ќе завршеше трагично: Сато покоси механичар

(ВИДЕО) Трка на Инди кар ќе завршеше трагично: Сато покоси механичар

Трка на Инди кар ќе завршеше трагично, откако поранешниот возач на Ф1, Такума Сато, со непрописна брзина влезе во пит-стопот и за малку смртно ќе покосеше механичар.

Јапонецот влета пребрзо и преблизу до оградата и притоа не можеше да го избегне механичарот, го удри во нозете и го крена над болидот потоа забивајќи се во ѕидот. Тој помина само со мал шок и модринки по телот