Магазин 10. август 2020. / 21:56

(ВИДЕО) Мајк Тајсон победи во битка со ајкули

(ВИДЕО) Мајк Тајсон победи во битка со ајкули

Мајк Тајсон додаде уште еден „појас“ во својата богата кариера. Некогашниот првак беше гостин во емисијата „ Discovery Channela Shark Week“. За промовирање на една од најпопуларните емисии, оваа телевизиска куќа одлучи да го покани токму Тајсон и притоа да го обучи како треба да се однесува со ајкулите.

Неговото гостување беше најавено како борба со ајкулите, а истата се состоеше од три рунди. Во првата Тајсон да се нирне со ајкулите, потоа да ги избегнува и на крај да ги фати и да ги држи на самото дно без да можат да избегаат.

Очекувано, тој успешно ги мина сите три рунди, а „Discovery“ го прогласи за првак во битката со ајкулите.