Магазин 23. мај 2019. / 14:55

Температурен шок во јуни – еве какво време не очекува

Температурен шок во јуни – еве какво време не очекува

Месец јуни е веќе на прагот, а месец мај донесе големо разочарување како никогаш досега.

Пролетното време во месец мај беше во знакот на дождот, додека сончевите денови беа малку на број.

Во месец јуни следува целосен пресврт на времето, како и температурен шок во Македонија.

Особено кон средината на месецот температурата ќе се искачи и до 31 степен, погледнете ја деталната временска прогноза.