Магазин 01. јули 2020. / 21:12

Тамара, Љубомир и Атанас добија покана да бидат членови на Американската академија за филмски уметности и науки

Тамара, Љубомир и Атанас добија покана да бидат членови на Американската академија за филмски уметности и науки

Режисерите Тамара Котевска и Љубомир Стефанов, како и продуцентот и монтажер на македонскиот документарен филм „Медена Земја“, Атанас Георгиев, се поканети да бидат членови на Американската академија за филмски уметности и науки.

Академијата ја доделува Оскар, најпрестижната филмска награда во светот.