Магазин 26. март 2020. / 15:36

Сезоната во Серија А ќе се доигра во јули и август?

Сезоната во Серија А ќе се доигра во јули и август?

Габриеле Гравина, претседател на Италијанската фудбалска федерација, посочи дека сезоната во Серија А може да се доигра се игра во јули и август.

Не губам надеж за продолжување на првенството. Ќе дадам се од себе за да се случи ова. Meне ми биде многу тешко да се откажам. Јас разбирам дека е рано да размислите за одреден датум, но треба да размислите позитивно. Ќе дадеме се од себе, ќе се обидеме да играме дури и ако бараме поддршка од УЕФА и ФИФА за да организираме натпревари по 30 јуни, и да ги искористиме придобивките што ни ги даваат јули и август, изјави Гравина.

Тој ќе смета за личен пораз ако сезоната се откаже.

Тоа ќе биде мојот пораз. Тоа ќе ја намали важноста на натпреварувањето, нагласи Гравина.