Магазин 30. мај 2019. / 17:55

Северина обвинета за обид за убиство на поранешниот сопруг

Северина обвинета за обид за убиство на поранешниот сопруг

На насловната страница на српски „Телеграф“ осамна шокантен наслов дека пејачката Северина Којиќ се обидела да го убие таткто на нејзиниот дете, Милан Поповиќ и дека полицијата го истражува нападот.

Севе веднаш се огласи на својот Инстаграм и кажа дека Поповиќ сака да го оцрни она што од хрватските институции не го добил она што го сака. Нагласи дека не е убиец, туку само мајка и само Северина, а нејзината објава предизвика бурни рекции.

Во судската борба за своето дете, од неговиот татко добив, покрај досега разни епитети и поставени „дијагнози“ и неслужбен статус на „убиец“ во обид на таткото на детето. Причината е едноставна… Таткото не успеа да добие веднаш и сега она што го зацртал од надлежните хрватски институции вклучени во постапката, па незадоволен и лут по вчерашното судење „пушти“ во јавност вест за обид за убиство од моја страна и тоа со помош на мојот сопруг Игор. Да не беше жално, ќе беше трагикомично со што се служат поединци во борбата на суд, а се без интересот кон своето дете, и да границите на „ферл плеј“ и интерес ги нема, туку цел за тотално мое уништување како мајка и јавна личност. Секому е јасно дека тоа е платен оглас и дека ако треба мајката ќе биде прогласена за убиец. Не сум убиец и нема да бидам, јас сум само Северина која не се лути на наведените поединци, бидејќи не се тие криви што составот не им функционира и дозволува да прават што сакаат со помош на пари… нема да поднесам тужба поради наведениот платен „оглас“ во медиумот, бидејќи секому е јасно каква личност тоа може да го прави и тоа на своето дете, а јас и понатаму ќе бидам мајка на своето дете и само Северина. Како што вели една песна „далеко му куќа..“, вели пејачката на Инстаграм.