Магазин 19. март 2019. / 17:49

Републиканскиот конгресмен Девин Нунес го тужи Твитер поради дискриминација

Републиканскиот конгресмен Девин Нунес го тужи Твитер поради дискриминација

Републиканскиот конгресмен Девин Нунес го тужи Твитер, тврдејќи дека онлајн платформата ги дискриминира конзервативците со криење на нивните постови и одобрува објавување на „злоупотреби, непријателски говор и клевети” во врска со законодавниот орган.

Нунес, кој е сојузник на претседателот Доналд Трамп, ја поднел тужбата во Државниот суд на Вирџинија, и бара надомест на штета од 250 милиони долари.

Претставници на Твитер одбија да ја коментираат информацијата, и покрај тоа што во минатото енергично ги отфрлаа тврдењата дека платформата е политички пристрасна.