Магазин 27. јануари 2020. / 15:50

Реномиран портал за ракомет: Најдобри актери на финалето беа судиите Начевски и Николов

Реномиран портал за ракомет: Најдобри актери на финалето беа судиите Начевски и Николов

Моментот кога Начевски ги досуди „чекорите“ во 59-та минута на Игор Карачиќ ќе влезе во антологија на европските првенства, пишува реномираниот портал за ракомет „Balkan-handball“.

Ни требаше „бавно движење“ за да сфатиме дека хрватскиот играч од средниот ред влезе во лесен танц пред финесот, каде што бројот на чекори отиде на 5,6,7, бидејќи некои ТВ коментатори исто така беа сомнителни во размислувањето дека Марино Мариќ направил фаул во напад на блокада.

Порталот понатаму пишува: „Донесување на вистинска одлука, која во моментот не ги менува работите затоа што играчот е на 10 метри од голот и нападот е само на почеток, а повторно да се знае дека ќе има директно влијание врз резултатот на финалето на Европското првенство е дел од храброста и одговорноста што ја имаат судиите“.

Дури и најголемите поддржувачи на хрватскиот ракомет едноставно не можат да ја оспорат оваа одлукла. Дури и долгогодишното ракометна братство на Хрватите и Македонците не може да биде нарушена од нешто што е „чисто како солза“.

Во дуелот на две уморни исцрпени екипи на „Теле 2 арената“ во Стокхолм, најдобри актери беа судиите Начевски и Николов, пишува „Balkan-handball“.

Целата вест за нашите судии, прочитајте ја на „Balkan-handball“.